Ja estem a punt d’acabar l’etapa d’educació infantil, on hem pogut compartir molts bons moments jugant, aprenent i estimant, però ens fem grans i, ens uns mesos, començarem una nova etapa, l’educació primària. Per això aquesta setmana hem anat a visitar els espais de primària i els seus futurs mestres. Ha estat un ratet molt emotiu entre alegries i nostàlgia.
Durant uns mesos hem tingut planter a les nostres classes, tots els dies de la setmana l’hem regat i cuidat. Una vegada ja s'ha fet gran l’hem pogut anar a plantar al nostre hort. Esperem que aviat tinguem tomates, albergínies i pebrots. Hem gaudit d'un dia fantàstic de primavera al nostre hort del pinaret i, com que estem estudiant els insectes, hem aprofitat per buscar-ne i observar-los; hem pogut trobar maritetes, formigues, cucs, saltamartins i papallones. Estem estudiant els insectes i tenim curiositat per saber com són, on viuen, el seu cicle vital , característiques morfològiques, què mengen, com es reprodueixen... en fi, són moltes preguntes que entre tots intentarem respondre. De moment, ja hem descobert algunes respostes gràcies als cucs de seda que estem cuidant a la classe.
El passat divendres els xiquets i xiquetes de P5 vam anar a Peníscola. Al Port de Peníscola vam d’esmorzar i després vam fer un recorregut pels carrers del casc antic, van visitar el museu de la Mar, vam descobrir el castell de Peníscola mitjançant la seva llegenda... Després vam dinar a la granja -escola d’en Joan, van visitar el nucli zoològic, el museu de carros i antiguitats, passejada amb carro, molts jocs i molta diversió. Aquí us deixem un vídeo del gran dia que tots vam gaudir amb molta il·lusió i alegria. Com ja sabeu tots els divendres anem a l’hort a donar de menjar a les gallines però avui també hem aprofitat per anar a collir faves i després les hem sortejat a la classe. Estem segurs que quan les tasteu les trobareu ben bones. Al matí, hem preparat la recepta de la mona anotant els ingredients i els passos a seguir per a la seva elaboració. A la tarda, ens hem posat a la feina, hem fet la mona i ens l'hem menjat al pati. I QUÈ BONA QUE ESTAVA LA MONA! PER LLEPAR-SE'N ELS DITS!!!! Estem estudiant el cicle vital de la papallona: la posta d'ous, les larves, el capoll, la papallona adulta i la posta d'ous.
Ja hem pogut observar quan esclaten els ous i surten les larves. Ara ens toca esperar que es facin capolls i poder veure com surt la papallona adulta i la seva posta d'ous. Cada dia, collim fulles de morera al pati de l'escola per alimentar els cucs, però a mesura que es van fent grans necessitem moltes més fulles. La llum il.lumina el nostre entorn i és indispensable per a la vida. La llum del sol fa possible la fotosíntesi de les plantes, no existirien els animals ni els éssers humans. Sense la llum del sol no hi hauria vida, i sense la llum artificial seria complicat fer res quan fosqueja. Ens estem adonant algunes de les característiques bàsiques de la llum, com ara el seu focus, la seva propagació en línea recta i el comportament dels cossos davant seu: els objectes opacs ( la llum no els travessa), els objectes transparents ( la llum els travessa) i els objectes translúcids (només hi passa una certa quantitat de llum). En aquest cas us deixem una mostra del que hem experimentat: Què passa si em poso davant la llum? |
Haz clic aquí para editar.
Categorías |