La finalitat d'aquesta proposta es que els xiquets i xiquetes comencin a verbalitzar les característiques del gel a partir de la manipulació d'aquest i de la reflexió sobre els processos observats. És important que coneguin algunes de les propietats de l'aigua, ja que això els permetra anar comprenent millor el seu entorn, formular-se noves preguntes i cercar noves respostes.
Fins a final de trimestre descobrirem com és el gel, què podem fer per tenir-ne, que passa quan s'escalfa, si se'n pot fer de colors, quin gust deu tenir i les formes que pot adoptar. COM ÉS EL GEL? La finalitat d'aquesta proposta es que els xiquets i xiquetes comencin a verbalitzar les característiques del gel a partir de la manipulació d'aquest i de la reflexió sobre els processos observats. És important que coneguin algunes de les propietats de l'aigua, ja que això els permetra anar comprenent millor el seu entorn, formular-se noves preguntes i cercar noves respostes.
0 Comentarios
Com l'hem fet? Introduïm dins l’ampolla aigua fins la meitat i barregem dues cullerades de sabó transparent. A continuació introduïm les purpurines escollides i estrelletes de diferents mides i colors. Tapem i sacsegem, treiem l'espuma i acabem d'omplir l'ampolla. Com i quan l’utilitzem Funciona com una bola de neu. Hem d’agitar l’ampolla amb energia i després deixar-la quieta i observar com la brillantina es va movent i dansant sobre l’aigua. En molts menuts té un efecte hipnòtic. Ens transporta a la calma i serenor. Quan l’infant està enfadat o nerviós el seu ritme cardíac i respiratori s’accelera, el que comporta una pujada del cortisol (hormona de l’estrès), que fa que el nostre cos es prepari per a “l’atac”. En aquestes situacions és important oferir alternatives que facin focalitzar l’atenció dels nens en estímuls de ritmes pausats. El fet de concentrar-nos en la baixada i moviment de la purpurina surant a l’aigua ajuda a sincronitzar un ritme intern més lent. I això, ajudarà a restablir la calma abans. Aquesta setmana Patufets i Caputxetes hem descobert quins animals podem trobar al nostre entorn més proper, quins tenim a casa, com són, de què s'alimenten, com en tenim cura... Alguns xiquets i xiquetes ens en han portat alguns, així ens han visitat: Popi, la tortuga de Sofia. Tor, el cobaia de Sofia Rojas Martí i Martina, les tortugues de Xavi Blaveta, la cabreta d'Ona També ens han portat la foto de Blach el gos d'Emma, i de la gallina de Marc i ens han ensenyat el seu menjar. Però no només hem descobert animals propers, el iaio de Marc ens ha portat un animal que viu als rius de Sudamèrica, una piranya. Però dissecada eh!!! Hem començat les activitats NINUS amb el conte: L'hort d'en Norbert i l'hem ajudat a classificar els aliments, a fer fora els animals que el perjudiquen i a regar. Molt obedients, a partir de dilluns vam anar fent tot allò que el Rei Carnestoltes ens anava dient. Divendres a la tarda el Rei Carnestoltes ens va visitar per poder gaudir, ell també, de la Rua que havíem organitzat. (Tarda de música, desfilades i balls que va finalitzar amb una xoclatada compartida amb les famílies) GRÀCIES MARES I PARES, IAIOS I IAIES, PER LA VOSTRA COL.LABORACIÓ.
( A la pàg d'inici del bloc d'infantil podeu veure més fotos) Un dels objectius de l'àrea de Descoberta de l'Entorn és conèixer els costums i tradicions propis de Catalunya. Una d'aquestes tradicions és el dijous llarder, que dóna tret de sortida a les festes de Carnaval. A les nostres terres, a més a més, de la tradició del menjar ( botifarra, truita, fogaceta...) una de les activitats més arrelades és que els escolars vagin d'excursió a un indret significatiu, ja sigui a esmorzar o berenar. Compromesos en mantenir aquestes tradicions, aquest dijous els de P3, tot i el fred que feia, vam realitzar una petita excursió al Pinaret. Pocs entrepans de botifarra o truita, però si uns entrepans boníssims que ens van donar energia per fer-nos passar el fred i poder gaudir al màxim del matí. Aquesta passada setmana, en què es celebrava el dia mundial de la PAU, tal i com es va publicar al facebook, els alumnes de tot el centre van elaborar l'Abecedari de la PAU. La lletra de P3 era la A i vam trobar i treballar les paraules AMOR, ALEGRIA, ABRAÇADES I AMICS, i vam aprendre la cançó SOM AMICS. Divendres a la tarda vam anar a veure com havia quedat l'abecedari complert. Va ser divertit ja que tots van trobar allí la seua lletra. Quina IL.LUSIÓ els va fer. Així que es van animar i vam començar a buscar les lletres del seu nom i a construir paraules amb aquelles lletres tan boniques. Ens va agradar tant que demanarem si un cop acabada l'exposició ens les poden regalar. Portem uns dies bastant enfeinats preparant l'arribada del Carnestoltes, però ja ho tenim gairebé tot a punt. El mural amb els manaments que ens ha fet arribar el Rei Carnestoltes, la nostra disfressa i la cançó que ballarem a la rua. Divendres us esperem a tots i totes. Us assegurem que hi haurà greca! Ahhh!!! I no oblideu el manament de cada dia. El Carnestoltes ens ho diu prou clar: SI LA FESTA VOLEU CELEBRAR, ELS MANAMENTS QUE JO US ORDENO NO PODEU OBLIDAR |
Categories |